Wednesday 12 May 2010

Klyftan minskar

Det är alldeles uppenbart att klyftan mellan de bästa och de näst bästa minskar. "Danish Dynamite" har spöat både Finland och USA. Medan Norge skakade Sverige och spöade Tjeckerna.

Fyra resultat som skulle varit omöjliga för bara några få år sedan. Men samtidigt är de logiska. De bästa länderna har också sina allra bästa spelare borta i NHL - slutspelet. Medan de näst bästa länderna inte har några toppspelare "over there". Alltså ställer de upp med sina bästa lag.

För några år sedan kunde Sverige eller Finland komma med ett lag där de 50 bästa spelarna inte var med. Man vann ändå matcher mot Norge och Danmark "på en skridsko". Precis som "Trail Smoke Eaters" bestående av Canadensiska dussinlirare körde över de bästa Svenska lagen på -60-talet.

Donkeyman har hela säsongen sett MoDo spela. Och där finns en radda med Norska spelare. Bland annat Zuccarello som blev poängkung i Elitserien. Där finns också Madsen som spelar i Danmarks lag. När Tre Kronor plockar laget från Elitserien är man bara marginellt bättre än de här länderna numera.

That´s it ........

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments:

Post a Comment