Thursday 17 June 2010

Seriesystemet

Donkeyman har varit slak i uppgraderingen av sin Sportblogg. Inte därför att det inte har hänt något men därför att han helt enkelt har varit lite slak i det mesta. Mycket jobb och en mångfald med pilsner däremellan.

MEN - han ser på räknaren att det är många som tittar in hela tiden och söker efter nya inlägg. Så nu börjar vi igen.

Dagens artikel skall handla om Bandyns seriesystem.

Elitserieklubbarna kom med ett förslag om att ersätta kvartsfinalerna med två stycken fyralagsserier. Med motiveringen att man skulle åstadkomma fler matcher och större spänning. Inspirationen kom från Handbollens nya slutspel. Men plötsligt så vek man ned sig och ville fortsätta som i dag. Med kvartsfinaler i bäst av fem matcher.

Donkeyman tycker det var synd att man inte genomförde det här förslaget. Det hade förlängt säsongen för alla inblandade klubbar. I år var det ett möte som gick till fem matcher och tre som gick till fyra. Men normalt så är minst två möten avgjorda redan efter tre matcher. Och i praktiken redan efter två. Inte så publikdragande egentligen.

Dessutom hade man förlängt tävlingssäsongen för alla lag in i den bästa Bandyperioden på året nämligen slutet Februari - Början Mars. Nu slutar spelet för de flesta lag när vädret blir som bäst.

Men organisationen av ned och uppflyttningen mellan Elitserie och Allsvenska är betydligt värre. Där MÅSTE något göras. SNABBT. Donkeyman har följande förslag:

De fyra sista lagen i Elitserien samt de två främsta i de båda Allsvenska grupperna samlas till en åttalagsserie. Denna avgörs som enkelserie i sju matcher. Nummer 11 och 12 i Elitserien samt de Allsvenska segrarna får då fyra hemmamatcher. De fyra främsta lagen i den här serien spelar Elitserie nästa år.

Fördelen ligger inte bara i att man får bättre sportslig rättvisa så tillvida att det är de bästa lagen som går till Elitserien. Man vinner också att man förlänger säsongen för alla de här lagen långt in i mars. Som det är nu har de fyra sista Elitserielagen spelat färdigt redan i mitten av Februari. Medan slutet av Februari och början av Mars är bästa Bandytiden på året.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments:

Post a Comment