Tuesday 25 August 2009

Bandy VM

I dag kom meddelandet som alla har väntat sig. Svenska Bandyförbundet meddelar att man inte ser någon möjlighet att arrangera Bandy-VM i Sverige år 2010 som tidigare planerat. Och nu hänger hela arrangemanget i en skör tråd. Enda möjligheten är att en eller annan Ryss tar över det hela. Vilket nog är ganska osannolikt med sex månader kvar.

Orsaken är att de båda tilltänka arrangörsklubbarna Gripen och Vänersborg anser risken alldeles för stor. Något som man bara kan känna sympati för. Förra årets VM i Västerås tog en ända med förskräckelse rent ekonomiskt för arrangörerna.

Samtidigt kan man förvåna sig över att det inte är Svenska Bandyförbundet som är arrangör för ett Bandy-VM. Precis som Ishockeyförbundet och Fotbollförbundet arrangerar turneringar. Det är ett ganska märkligt förfarande att enskilda klubbar skall riskera sin framtid för att genomföra internationella mästerskap.

Sedan kan man också undra när spelprogrammet kommer. Nu är det två månader till seriestart och vi vet inte ett dugg. Givetvis är det en stor osäkerhet kring om det alls blir Bandy-VM. Men i så fall borde man kunna förelägga två alternativ. Ett med VM och ett utan. Hela programmet behöver ju inte förändras från början till slut. Det räcker med att sprida ut januarimatcherna en del utan VM.

Det börjar bli bråttom för klubbarna att planera sina resor för att få billigaste möjliga upplägg. Men det är också supporters som har lust att organisera sina arbetsscheman och så vidare. Vi är ett gäng på fyra som brukar se några matcher runt i landet var vinter. Och vi har tänkt oss till Haparanda för historiens första Elitseriematch där uppe. Men ett par av herrarna lever under ganska rigida skiftplaner. Och nu behöver vi ett stort mått av flax för att kunna genomföra den här premiärresan - när den nu blir av.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments:

Post a Comment