Sunday 7 February 2010

Bandyinspurt

Efter VM har det spelats tre omgångar i Bandyns Elitserie. Lagen har 3 eller 4 matcher kvar just nu. Mycket verkar redan vara avgjort. Falun och KSK åker ur medan Kungälv kvalar.

Vänersborg kan också ställa in sig på kval. De har fyra poäng upp till Vetlanda eller Happis men de har också mycket sämre målskillnad. Med bara tre matcher kvar är det orealistiskt att de skall komma i kapp något av de här lagen.

Sedan har vi slutspelsstriden. Där är läget som följer:

Bollnäs (27 p, +54) Kvar: Kungälv, Falun, VSK, Sirius
Broberg (27 p, +36) Kvar: Happis, Väners, Bajen
Sirius (25 p, +5) Kvar: SAIK, KSK, Edsbyn, Bollnäs
Happis (23 p, +8) Kvar: Broberg, Kungälv, Villa, Väners
Vetlanda (23 p, -4) Kvar: Villa, Edsbyn, VSK

Donkeyman tror att Bollnäs i praktiken är klara för slutspel. De måste förlora fem poäng mot Happis eller Vetlanda för att missa. Det gör de inte. Det räcker stt slå Kungälv och Falun så är det klart.

Donkeyman tror inte heller att Vetlanda räcker till. De har bara sex poäng kvar att spela om och måste ta tre poäng mer än Sirius eller fem poäng mer än Broberg eller Bollnäs. Och så måste de ta fler poäng än Happis. Med Villa, Edsbyn och VSK kvar att möta verkar detta väldigt osannolikt.

Därmed är "racet" reducerat till tre lag.

Broberg måste också förlora fem pinnar mot ett av de här lagen. Men det är inte helt otänkbart då de har en match mindre att göra det på. Om de förlorar mot Happis och Bajen så ligger de skrynkligt till. Seger mot Vänersborg blir då ett absolut måste men det är inte säkert ens det räcker.

Sirius har två "säkra" poäng mot KSK men så har man kvar SAIK, Edsbyn och Bollnäs. De ligger två pinnar före Happis med jämförbar målskillnad. En rejäl storseger mot KSK är värd ett extra poäng.

HT slutligen har två matcher som är definitivt överkomliga dvs Kungälv och Vänersborg. Och två jobbigare i form av Broberg och Villa. Men HT är stabila och i form. De kommer att ta en hel del poäng till.

Donkeyman känner att nyckelmatchen spelas nu på onsdag i Haparanda. HT mot Broberg avgör nog det mesta. Vinner Broberg är de i praktiken säkra. Då står det mellan HT och Sirius. Med fördel Sirius. Vinner HT har de en historisk chans att nå slutspel. Antagligen på Brobergs bekostnad.

Donkeyman skulle väldigt gärna vilja få chansen att vara i Haparanda på Onsdag. Men det är nog inte möjligt. Jobbet lägger hinder i vägen.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments:

Post a Comment