Sunday 21 February 2010

SuperNight och Slutspel

Bandyslutspel
Bajen vann Elitserien i Bandy och är favoriter till att ta sig till SM-Finalen. Men Donkeyman drar sig till minnes att senast de vann Elitserien gick det till h****e i slutspelet. Som börjar nu. Vilket ger oss Elitbandy nästan varje dag under några veckor framöver. Med spännande kvartsfinaler i bäst av fem. För första gången på många år är det inte helt förutsägbart. Och det kommer att bli MYCKET folk på matcherna.

Hemmabana blir som följer: Sämst placerade lag, Bäst, Bäst, Sämst, Bäst. Vilket betyder att det av de bäst placerade lagen som vinner första bortamatchen får chansen att "stänga" serien i två raka hemmamatcher. Så här spelas första omgången:

Edsbyn - Villa
Edsbyn har inte varit lika bra som tidigare. Medan Villa har höjt sig flera klasser och tidvis spelat underbar Bandy. Men så är det en annan sak. Edsbyn är Edsbyn. De har varit det bästa laget i många år nu och de är mästare på att spela en ruggigt disciplinerad Bandy där man tar vara på de fasta situationerna. Det är ett lag som man inte får ge ett finger därför att då äter de upp hela handen. Detta tror jag att detta kommer att gå till fem matcher där Edsbyn står som slutsegrare. Bäst när det gäller är deras främsta varumärke. Ger aldrig en match förlorad är ett annat. Men Donkeyman hoppas på Villa av två skäl. Dels tycker han att Edsbyn spelar tråkigt (Bandyns Kalmar) och dels vill han se lite nya lag.

Västerås - Sandviken
Till allas förvåning valde Sandviken att möta VSK i kvarten. Vilket naturligtvis beror på att VSK inte är lika bra som förra året. Medan SAIK har varit rejält solida hela säsongen och gjort bra matcher mot SAIK. Donkeyman tror att SAIK vinner. Det blir hårt och jämnt men till slut vinner SAIK.

Sirius - Hammarby
Bajen vann Elitserien. De hade en formsvacka i början men har sedan gått från klarhet till klarhet. Skall äntligen Guldet komma den här säsongen. Donkeyman har i vart fall Finalbiljetterna klara. Den här gången ...... Men det kommer att bli storpublik på Studan och Sirius är inte ett lag som viker ned sig. De kan spela ruggigt taktiskt. Men "Bajensjälen" hos Donkeyman säger att "Den här gången är det dags". Det blir tre raka. Men in i h*****e jämna matcher.

Broberg - Bollnäs
Klassiskt Hälsingederby. Det blir hårda känslor i skogarna. Broberg har ett lovande lag för framtiden men laget är inte färdig utvecklat ännu. De står på samma nivå som Bollnäs gjorde för ett par säsonger sedan. Man varvar goda insatser med dåliga. Bollnäs däremot har för första gången på många år ett lag som inte bara är lovande på försäsongen. De har levererat varorna hela vägen. Och på slutet har de spelat väldigt bra. De blev till och med bästa Hälsingelag i Elitserien.

Donkeyman tror på dessa Semifinaler:

Edsbyn - Hammarby
Bollnäs - Sandviken

Vilket kan ge oss "Drömfinalen" mellan "Bajen" och SAIK. Och då dj*****r. Donkeyman skall vara där. Men inget lag går säkert för Edsbyn. Och Bollnäs är så bra att de mycket väl kan slå SAIK. Så det kan lika gärna bli Edsbyn - Bollnäs. Dvs nytt Hälsingederby. Och Donkeyman kommer att vara där lik förb******.

Super Sunday
Men Donkeyman måste också ödsla några ord om OS - Hockeyn. I Canada är det "Super Sunday" men här är det nog snarare "Super Night". Ryssland - Tjeckien, Canada - USA och Sverige - Finland i följd samma natt. Oj, oj, oj. Det blir inte att sova i natt.

Donkeyman såg Norge - Schweiz i går. Och Norge gjorde en supermatch mot ett mycket bra Schweiziskt lag. Hade inte domarna tagit en helt horribel utvisning för "6 man på isen" så skulle Norge nog ha vunnit.

Dessutom var Donkeymans absoluta favoritspelare i MoDo helt suverän. Som vanligt. Det blir garanterat NHL på Zuccarello nästa säsong. Tyvärr. Jag skulle så gärna vilja se honom fler säsonger i "Rävlyan". Hoppas bara han kommer till ett "bra" lag som passar honom. Själv skulle jag helst vilja ha honon i mitt favoritlag: Montreal Canadiens.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

No comments:

Post a Comment