Sunday 28 February 2010

MoDo - Färjestad

Fjällräven Center, Lördag 27. Feb 2010
MoDo Hockey - Färjestad BK 10 - 3
(On site i arenan)

Nu djävlar kavlar vi upp ärmarna 10, Vi är vackrast - vi är bäst .... 3

Detta var en av de märkligaste matcher som Donkeyman någonsin har sett. Precis som så många gånger tidigare i år startade MoDo i högt tempo och spelade ut bortalaget. Men till skillnad från tidigare under säsongen gjorde man mål. Med en häpnadsväckande effektivitet. Halvvägs ut i första perioden hade MoDo tre mål på fem skott. Ett förhållande som fortsatte matchen igenom.

Till slut vann man med 10-3 medan skotten var tämligen lika 33-30. Men det var skillnad på kvaliteten. Samma skillnad som råder mellan kanon och ärtbössa. Och längst bak i MoDo stod Roman Malek som har gett sig f****n på att spika igen kassen.

Det var något Transatlantiskt över dagens MoDo-lag. Man malde på i högt tempo. Man slog över huvud taget inte av på takten ens när segern var "i box". Man slet och rev, man kämpade som om varje sekvens var helt livsavgörande. Ända till slutet. Det var en glädje att se. Och Färjestad som tidigare i år svarat för ett par mästerliga uppvisningar här uppe blev totalt överkörda. "They had a real stuffing" som det heter på Nysvenska.

Glädjande nog stod två av Vancouverfararna för suveräna insatser. Zuccarello hade tre assists och stod bakom massor med möjligheter. "Foppa" hade två assists men hela "gubbkedjan" hade en väldigt bra dag på jobbet i går. De visade verkligen att "gammal är äldst".

Om det här laget klarar att ta sig till slutspel blir de en svårknäckt nöt för de andra. Det är säkert.

Efter långa uppehåll brukar alltid styrkeförhållandena ändras en del. Kanske det är MoDo som har den positiva utvecklingen. Vem har då utvecklats negativt - kan det vara Brynäs månne? Vi får se. Men det vore nog bra för MoDo.

Slutspurten i serien gäller egentligen två stora frågetecken:

1) Skall SSK klara av att komma i kapp Timrå eller MoDo?

2) Skall MoDo eller Timrå klara att komma i kapp Luleå eller Frölunda?

Den här omgången kom några antydningar. SSK tog noll poäng. Timrå tog ett. MoDo, Luleå och Frölunda tog tre. Vilket gör att det börjar se väldigt tungt ut för SSK och Timrå. Som bägge sjönk ännu djupare ned i tabellen.

När det gäller slutspelskampen skedde det ändå två viktiga ting. MoDo har nu bättre målskillnad än både Lule och Frölunda. Vilket är värt en poäng. Dessutom hamnade plötsligt även Brynäs inom räckhåll. Medan Timrå nog får betecknas som avsågade och får inrikta sig på att hålla undan för SSK. Vilket kan bli nog så jobbigt.

Nästa omgång har MoDo och Timrå möjlighet att spela bort varandra då de möts. OM MoDo klarar att fortsätta med sin koncentration och kämpainsats har inte Timrå en chans. Men den här sortens urladdningar är väldigt svåra att upprepa.

Men ett hungrigt MoDo-lag som jagar Lule, Frölunda och Brynäs bakifrån är inte att leka med. Skall den jakten lyckas krävs trepoängare. Inget annat duger.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments:

Post a Comment