Saturday 12 December 2009

Hockeypaus

Hockeysäsongen består av fyra perioder med paus mellan. I år kom först en inledning med 16 matcher, så blev det landskampspaus på 10 dagar. Så kom höstsäsongen med 15 matcher med ett väldigt intensivt matchschema. Och nu står vi inför julpausen på lite drygt två veckor.

Framför oss kommer vintersäsongen med 17 matcher med ett något lägre tempo än hösten och så blir det nästan tre veckors paus för OS. Så kommer en slutspurt med 7 matcher följt av slutspelet med matcher var annan dag.

Precis som i alla andra idrotter visar det sig att lagens spelstyrka förändras under speluppehållen. Och det visar sig tydligt i årets Elitserie i hockey.

Vid första uppehållet var HV och Färjestad i särklass. Medan Skellefte, Lule, Linköping, Djurgårn, Frölunda, Rögle, Brynäs och SSK utgjorde en mittzon. Så var Timrå och MoDo en klar bottengrupp.

När vi nu har spelat den andra delen av serien så har ställningen kastats om ganska radikalt. Man kan konstatera att de lag som har förbättrat sin spelstyrka har varit Linköping, MoDo, Timrå och Djurgården. De lag som är ungefär oförändrade är Brynäs, Färjestad och Frölunda. Medan de lag som försämrats är HV, Luleå, Skellefteå, Rögle och SSK.

Vilket också givit uttryck i tabellen. Linköping är nästan i kapp HV. De två ligger klart före de andra. Så kommer en grupp med Färjestad och Djurgården som i sin tur ligger före nästa grupp so mutgörs av Frölunda, Skellefteå och Luleå. Men inte långt därefter kommer Brynäs, Timrå och MoDo. Medan Rögle och SSK har börjat att sladda.

Nu blir det ett par veckors juluppehåll innan serien startar igen. Men då blir det lite långsammare tempo än under hösten. När det gäller fortsättningen så tror Donkeyman att när vi kommer fram till OS-pausen så kommer det att ha utkristalliserat sig en toppgrupp med Linköping, HV, Färjestad och Frölunda. Precis som alla trodde innan säsongen började.

Bakom de "fyra stora" kommer det att ske stora förändringar. Djurgården kommer säkert att hålla sig högt uppe men dit kommer också MoDo att klättra. Även Timrå klättrar i tabellen om än inte lika långt medan Skellefteå, Luleå och Brynäs stagnerar. Rögle däremot kommer att klättra i kapp det gänget. Och Södertälje faller ner till att bli ett deciderat bottenlag.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments:

Post a Comment