MoDo - Skellefteå

Swebank Arena, Ö-vik, Tisdag 1. Dec. 2009 MoDo Hockey - Skellefteå AIK 3 - 2
(On site i arenan)

Gamla hjältar 3, Framtidens stjärnor 2

Det finns tillfällen när man inser hur trista vintriga fotbollsmatcher är. Kallt, blåsigt, lera, regn och händelsefattigt. En vanlig match består av 88 minuter när det inte händer något spännande alls och 2 minuter när allt avgörs.

Så kan man jämföra med en hockeymatch. Där det hela tiden händer något. Och så är det inomhus. Utan blåst, lera och kyla. Och för det mesta händer något hela tiden. Sedan är det vissa matcher som är mer dramatiska än andra. Som gårdagens möte mellan MoDo och Skellefteå. Vilken match .....

Skellefteå visade varför man ligger högt i tabellen. Effektivt och välorganiserat försvarsspel och giftigt anfallsspel. Unga och hungriga spelare. MoDo gick ut i ett rasande tempo och dominerade första perioden. Utan att lyckas göra mål. Med tiden gick matchen sakta över till Skellefte som var mer effektiva och gick upp till 2-1 ledning i sista.

Men MoDo gav inte upp. Man kämpade som lejon för en kvittering. Med två minuter kvar tog man ut keeper och fick spela 6 mot 5. Och lyckades bita sig fast i anfallszon och pressade på för kvittering. När matchuret stod på 19:58 dundrade lagkapten Svartvadet in pucken. Två hela sekunder kvar på matchen. Och därmed hade man fixat en poäng.

Så kom Sudden Death i spel 4 mot 4 om extrapinnen. Men efter 33 sekunder blev det en dubbelutvisning och därmed spel 3 mot 3. Med Näslund och "Foppa" på isen blev det "rått parti" som man säger i Norge. Pucken gick "Foppa" - "Mackan" - "Foppa" och - tjopp - rätt in. Publikvrålet var obeskrivligt och laget hyllades igen med stående ovationer.

Och Donkeyman börjar undra om han inte håller på att uppleva något historiskt här uppe i tassemarkerna.