Sunday 6 December 2009

MoDo - Färjestad

Swebank Arena, Ö-vik, Lördag 5. Dec 2009
MoDo Hockey - Färjestad BK 3 - 3
(On site i arenan)

På poängjakt 3, Topplag 3

Förra gången Färjestad var i Ö-vik körde de enkelt och elegant över MoDo. De gav en uppvisning i hur hockey kan vara på toppnivå. Men det var innan "Foppa", "Susse" och "Mackan" kom tillbaka. Den här gången var MoDo lika bra. Fast utan "Foppa".

Donkeyman tycker att MoDo spelade så pass bra att de mycket väl kunde ha vunnit matchen. Men nu blev det inte så. Lite oflax och lite slarv skapade ett underläge med 1-3.

Men då visade "Mackan" sin storhet.

Kvitteringen var nämligen något man sällan får se. "Mackan" gör en lyftning från egen zon i underläge 4/5. Pucken undviker att träffa jumbotronen och kommer ner i anfallszon. Där "Svarten" tar hand om den och smäller in den. Ett konststycke från två stora spelare.

Och det är detta som kännetecknar dagens MoDo. Stora spelare som gör ting man inte väntar sig.

Donkeyman spelar aldrig. Därför att han bara förlorar. Men i höst har han gjort ett undantag och slängt in en "lusentapp" på MoDo som Svenska Mästare. Det gjordes i samma ögonblick som ryktena började gå "på byn" att "Foppa" och "Mackan" skulle ställa upp. Och det blev ett in i h*****e bra odds på det spelet. Men det var en annan faktor som avgjorde saken. Donkeyman har nämligen en högt uppdriven förmåga att "vara där" när det händer. Och i år är han i Ö-vik över vintern och har säsongkort. Så allt talar för att det omöjliga blir möjligt.

MoDo tar nu poäng hela tiden. Men klättrar inte märkbart i tabellen, i huvudsak därför att resten av bottenlagen också tar poäng hela tiden. Men det betyder bara att tabellen trycks ihop. Potentiellt sett så är det fortfarande 81 poäng kvar att spela om men samtidigt är det bara 24 poäng mellan topp och botten i tabellen så det behövs inte så våldsamma ting för att kasta om placeringarna ganska dramatiskt.

Och Donkeyman tror att det kommer att hända ting framöver.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments:

Post a Comment