Tuesday 29 December 2009

MoDo - Brynäs

Swebank Arena, Måndag 28. Dec 2009
MoDo Hockey - Brynäs IF 4 - 2
(On Site i Arenan)

Män 4, Pojkar 2

Donkeyman hade stora planer för hockeyns uppehåll. Flera Bandymatcher stod på programmet. Men så kom väder och vind emellan. Det vill säga - Donkeyman måste hålla sig på jobbet. Så det blev lite Bandy. Men nu börjar Hockeyn igen och då är det närmare.

Och Donkeyman var inte ensam på plats. Det var utsålt. Fullspikat. Till sista plats. Inklusive en imponerande stor och röststark delegation från Gävle.

MoDo Hockey var betydligt bättre än Brynäs. Men så har vi det här lilla förargliga att man måste utnyttja ett massivt övertag. Och omvandla det i mål. Något som visade sig vara minst sagt knepigt. Och då går det som det så ofta gör - med tiden äter sig "de andra" in i matchen och det blev mycket mer spännande än nödvändigt.

Detta är en sjukdom som laget har haft hela säsongen. Det vill säga även innan "de stora grabbarna" trädde in i bilden. Mycket bra spel, mycket övertag - inga mål. Enligt rapporterna var det ungefär så det gick till nere i Timrå på Annandagen. Och den bistra verkligheten är helt enkelt att om inte MoDo får ordning på den saken så blir det inte något slutspel.

Alla lagspelen har nämligen en sak gemensam. Det gäller både Bandy, Fotboll, Hockey och allt annat. Det lag som vill komma högt på tabellen måste:

- Göra mål när man har kraftiga spelövertag
- Hålla tätt när de andra kommer i kontring eller har övertag
- Ta poäng från de lag man vill ha bakom sig i tabellen

Och den här säsongen bryter MoDo mot alla de buden. Man gör inte mål när man har spelövertag, vilket man faktiskt har i stor utsträckning. Man släpper in "skitmål" och man ger bort poäng till just de lag man "måste" slå. Vilket gör att vägen till slutspel blir en enda lång uppförsbacke. Fast å andra sidan så har alla uppförsbackar ett backkrön. Och kanske, kanske, kanske närmar vi oss det.

Varför vann då MoDo i går kväll? Svaret är enkelt. Man var helt enkelt det bättre laget. Åtmindstone där och då.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments:

Post a Comment