Saturday 2 January 2010

MoDo - SSK

Fjällräven Center, Lördag 2. Jan 2010
MoDo Hockey - Södertälje SK 6 - 3
(On Site i Arenan)

Stjärnor på halvfart 6, Medelmåttor 3

Först och främst skall Donkeyman be om ursäkt för att han inte har varit "på hugget" och skrivit mer trots att det har skett mycket intressant över helgerna. Men den som följt med på hans allmänna blogg www.nordens-paris.blogspot.com vet att det har hänt tråkiga ting i hans liv under helgen.

Men nu var det åter match i Ö-vik och Donkeyman tog sig dit. För att se en "måstematch" om MoDo har tänkt sig att undvika Kvalserien och kanske ta sig till Slutspel.

Det här var en märklig match. Skall man snacka Engelska så var MoDo på väg att ge SSK en ordentlig "stuffing". Och samtidigt förbättra målskillnaden radikalt. Men så plötsligt lättade man på gasen och släppte in SSK i matchen. Utan att för den skull låta dem komma i närheten av oavgjort.

Norske Skrøder gjorde tre mål, Norske Forsberg gjorde ett och så fixade Näslund och Steen var sitt. Näslunds mål var lite kul. Donkeyman gick runt och sade åt alla efteråt att det visade klart och tydligt att man inte behövde panga på så in i h****e, huvudsaken var att träffa rätt. Medan omgivningen påstod att det var en miss. Donkeyman vill hellre tro att han har rätt - det var en väl avvägd fösare .......

Det märkliga skedde också att det blev oavgjort i skottstatistiken samtidigt som det ena laget i praktiken var överkörda. Samtidigt var inte SSK så dåliga och MoDo var inte heller så bra. Det var bara siffrorna som rann i väg. Med en annan fördelning av flax kontra oflax kunde det ha blivit mer spännande än vi skulle ha uppskattat.

Hur som helst var det här nyttigt för MoDo:s tabellposition. Skall man klättra upp till slutspelsplats så måste man ta trepoängare mot lagen man vill ha bakom sig i tabellen. Något som man har avstått ifrån den här säsongen.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments:

Post a Comment