Sunday 29 November 2009

MoDo - Rögle

Swebank Arena, Ö-vik, Lördag 28.Nov 2009
MoDo Hockey - Rögle BK 4 - 1
(On Site i arenan)

Living Legends 4, Kämpagäng 1

Den här matchen kommer att gå till historien. När har ett bottenlag senast plötsligt förstärkts med tre så markanta personer som "Foppa", "Susse" och "Mackan"? Med tillsammans 2572 NHL-matcher i benen.

Och Donkeyman var där ..... Det kändes lite grand som den oförglömliga dagen år 1964 när "Nacka" kom hem från Italien och knorrade in en hörna för "Bajen" inför ett fullsatt Stockholms Stadion. Jadå, Donkeyman var där den gången också. Han har en viss förmåga att få uppleva historiska ögonblick.

Det kändes redan långt före matchen att nu var något speciellt på gång. Det var mycket folk som kom ovanligt tidigt. Så kom "Lumberjacks" marscherande från uppladdningen på "Harrys" en timme före matchen och satte full fart på läktarna. Tre kvart före matchstart var det smäckfullt inne på alla sportsbarerna. Och omsättningen var antagligen "king size".

När hemamlaget kom in möttes de av ett publikvrål av det våldsammare slaget. Och vilken mäktig "line-up". Visst fick "Foppa" och "Susse" ovationer men det som mötte "Mackan" var av en annan värld. Som bara kan jämföras med "Foppas" hemkomst i vintras och när "Nacka" kom hem från Italien.

Och efter 10 minuter kom första målet. Näslund slår en stenhård passning rätt genom målgården till "Foppa" som bara behöver hålla fram klubban. Tjopp. Och taket lyfte sig igen. Första perioden var bra. Ofattbart bra. Världsklass. Det gick fort så in i h*****e. MoDo fick verkligen visa vilken potential det här laget faktiskt har. De både kunde och borde ha dödat matchen redan där och då.

Sedan visade Rögle att de inte tänkte vika ned sig bara för att det var några gamla legender på andra sidan av isen. De kämpade hårt, fick ned tempot och kom in i matchen. Men så har vi det gamla visdomsordet att man vinner inte matcher i utvisningsbåset. Så i spel 5 mot 3 får "Foppa" fram en knallpassning till Pikkarainen som bara klipper till upp i krysset och gör 2-0. Men varför i hela fridens dagar har karln inte visat det skottet tidigare i år?????

Därifrån och ut var det egentligen aldrig farligt. Slutresultatet blev 4-1. Matchen avslutas med att hemmapubliken kör vågen och så är det stående ovationer sista minuterna.

Skall man sammanfatta "det nya MoDo" så blir det så här:

Framåt - Dynamit
Bakåt - Stabilt men inte mästarklass
Keeper - I snabb utveckling. Just nu stabil elitserieklass men kommer att bli särklass.
Svag Punkt - "Foppa". Inte något lag är mer beroende av en enda spelare.

Var hamnar MoDo i tabellen - Om "Foppa" håller så är det bara att konstatera följande: "The Sky is the Limit". Det här laget har potential att gå från sista plats i Elitserien efter nästan halvspelad serie till SM-Guld. Det är sannerligen inte många andra lag i Elitserien som har samma potential.

Citatet: Marcus Näslund: "Det spelar inte någon roll vilken plats vi får i tabellen. Bara vi går till Slutspel och har självförtroende och flyt med oss in i slutspelet så kan vi nå hur långt som helst." Donkeyman tror på det.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments:

Post a Comment