Saturday 19 September 2009

Elitserien startar

Nu börjar vinteridrotterna på allvar. I hockey börjar Elitserien och Allsvenskan. I bandy är det träningsmatcher och försäsongscuper i mängder. Samtidigt som fotbollen börjar närma sig slutet.

Både Aftis och Excessen har kommit med gigantiska hockeybilagor. Och varje skribent roar sig med att tippa Elitserien. Så ock Donkeyman:

De tre första:
HV 71, Frölunda och Linköping

De här lagen kommer att hamna på de tre första platserna i Elitserien. De kommer också att gå till semifinal där seriesegraren möter (och slår) en fjärde utmanare nerifrån tabellen medan tvåan och trean möter varandra. Och ett av de här tre blir också Svenska Mästare. Varför tippar Donkeyman så - de här tre är helt enkelt bättre än de andra. Punkt.

Säkra på slutspel:
Färjestad, MoDo, Luleå och Timrå

De här lagen hamnar i zonen just under de bästa. De kan slå de "tre stora" i en enstaka match då och då men de har inte en chans att nå upp till dem tabellmässigt. Inte heller kommer de att hamna nedanför slutspelsplats. Rent statistiskt så bör ett av dessa göra en väldigt bra säsong och hota de stora. I så fall tror jag på Färjestad. Som kanske alldeles för många har avskrivit inför säsongen.

Resten:
Skellefteå, Djurgården, Brynäs, Rögle och Södertälje.

De här lagen får kämpa om den sista slutspelsplatsen och om att undvika kvalserien. Nästan alla kommentatorer tror att Rögle och SSK skall vara gjutna på sista och näst sista platsen. Donkeyman är inte helt övertygad om den saken. Han tror inte att de är särdeles mycket sämre än de andra i den här trion. Däremot kan man nog räkna med att ett av de här lagen visar sig vara lite bättre än väntat. I sådana fall tror Donkeyman på DIF och "Hardy-effekten".

Donkeyman har för övrigt varit på MoDo-kansliet på Swebank Arena och avhämtat sitt årskort. För det facila priset av 9900 spänn kan han avnjuta både grundserie och slutspel. Samt slänga i sig ett antal halvlitrar före match och i pauserna. Sektion 204, Rad 7, Plats 2 ....... I helt suverän närhet till toaletter, ölstuga och korvsjapp. Donkeyman glädjer sig som ett litet barn till årets säsong.

När det gäller Allsvenskan så är den också spännande. Donkeyman tror på Leksand, Malmö och AIK som suverän tättrio. Men därifrån och neröver känns det väldigt osäkert. Det är många bra lag med höga ambitioner. Som kommer att slå tätlagen lite då och då. Men som också kommer att lika regelbundet ta stryk av bottenlagen och varandra. Vilket gör att den ovan nämnda trion tabellmässigt kommer att dra ifrån. Och fanen vet om inte Leksand och Malmö kommer att ta steget upp i år och ersätta två av dagens Elitserielag. Det känns nästan så.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments:

Post a Comment