Sunday 13 September 2009

Sandefjord - Tromsø

komplett.no Arena. Söndag 13. Sep 2009. Tippeligaen
Sandefjord - Tromsø 2-0
(Sett på Internet)

Laget med Malick Mané 2, Laget utan futt 0

Matchen:
Två lag med behov av att skaffa sig större "säkerhetsavstånd" till bottenstriden. Sandefjord är på väg att klara säsongens målsättning dvs att hänga kvar med marginal. TIL upplever däremot säsongen som något misslyckad och hade i kväll som ambition att ta sig närmare toppen. Fram till sista kvarten var det en typisk 0-0 match. Inget av lagen skapade egentligen något som helst av bestående värde.

På slutet skapades tre minnesvärda möjligheter. Först hade Sandefjord en hörna som ledde till en boll som möjligen var inne men situationen kokade ned till frispark utåt. Sedan gjorde Malick Mané 1-0 med en superprestation som mycket väl kan bli "rundens mål". Och slutligen avgjorde samme Mané matchen.

Dramatik:
Både ja och nej. Matchen var i stort sett som en avslagen pilsner. Det var svårt att minnas en mer uppenbar 0-0 match. Men så förändrades allt i slutskedet.

Varför vann Sandefjord:
Man hade flax. Rätt spelare dök upp i rätt ögonblick och förändrade en uppenbar 0-0 match till en härlig seger.

Lagen:
Det är inte mycket att kommentera. Stabilt fotbollshantverk - inte något mer. Men hatten av för Manick Mané som genom en superprestation blev skillnaden mellan lagen.

Kommentar:
Den här gången vann Sandefjord i Fotbollens Allmänna Offsidelotteri. Deras 2-0 mål kunde lika gärna ha blivit avvinkat för offside. Men det blev inte så. Och TV-sändningen visade att det var ett riktigt domslut. Men i 50% av fotbollsmatcher hade resultatet (med orätt) blivit 1-0.

Läs även andra bloggares åsikter om

No comments:

Post a Comment