Friday 4 September 2009

Spelprogram

Så har då äntligen spelprogrammet dykt upp. Och Bandyförbundet uttalar att i framtiden skall de själva sköta om den saken och inte lämna ut det på entrepenad åt elitserieföreningen. På förekommen anledning så att säga.

Givetvis har protesterna redan dykt upp.

Speciellt från nykomlingen Haparandas sida. De menar att de borde ha fått åtmindstone ett par bortaresor med match fredag - söndag. Vilket inte har tillgodosetts. Däremot har de enligt eget önskemål fått i princip enbart hemmamatcher på onsdagar.

Inte ens premiären spelas hemma på söndagen utan det blir bortaresa till Vänersborg med match på lördag kväll den 31.10. Så historiens första elitmatch i Haparanda spelas på onsdagen den 4. November mot Kungälv. (Vilket inte heller är riktigt sant då tidigare Finska mästarlaget Tornio ju spelade sina hemmamatcher på Gränsvallen i Happis).

Hur som helst försöker Donkeyman och kompisar nu förskjuta jobbscheman samt fixa hotellrum och resor så vi kan övervara det historiska datumet.

Annandagsbandyn ville man spela hemma mot Bajen men i stället blev det bortamöte i Stockholm. Vilket antagligen kan bli ganska folkligt med tanke på den stora mängden Tornedalingar i Stockholm. Fast å andra sidan hade det nog blivit mycket folk och stor propaganda i Haparanda också. Kanske nästa år ....

För övrigt har Villa redan på bara några få dagar sålt ut sin Annandagsmatch mot Kungälv. Vilket bara visar vilken status som bandyn har runt Vänern. Helt otroligt egentligen. Men det illustrerar också vilken betydelse hallarna har fått. Redan nu spelas det matcher och diverse cuper. Och då har vi knappt kommit in i September. Undrar när seriestarten kommer att vara om 10 år. Mitten på Oktober? Eller kanske början?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments:

Post a Comment