Sunday 20 September 2009

Halmstad - Helsingborg

Örjans Vall. Lördag 19. Sep 2008. Allsvenskan
Halmstad BK - Helsingborg IF 2-1
(TV - match)

Nedflyttningskandidat 2 Guldkandidat 1.

Matchen:
Halmstad tog ett grepp om händelserna i 1:a halvlek och behöll det genom stora delar av matchen. HBK hade bättre rörlighet, man släppte bollen till varandra men framför allt. MAN VILLE VINNA. HIF var stillastående och passivt. Man visade inte någon entusiasm.

I halvtid kom Henke Larsson och Markus Lantz in. Då blev det lite bättre. Men med tiden så lunkade man in i ursprungstempot igen.

1-0 och 2-1 målen var kanonskott från långt ute på banan av Mikael Görlitz resp Markus Lantz. HBK:s 2-0 var en jättetabbe av HIF:s vänsterback. Lag som vinner Guld gör aldrig sådana tabbar - HIF kommer inte heller att vinna Guld i år. De tar knappast medalj heller.

Dramatik:
Inte mycket. Man satt mest och väntade på slutsignalen och undrade varför man över huvud taget hade offrat tid på det här.

Varför vann HBK:
De ville mer. De försökte. Och de behövde poängen bättre. Detta var ett typiskt exempel när vilja slår klass.

Klubbarna:
HIF har haft stora ambitioner inför säsongen. Det är bara att glömma dessa. Av den här föreställningen att döma så kommer man att surfa in en bra bit nedanför medaljerna. HBK å sin sida hade förlorat 4 raka och inte vunnit på 14 matcher. Nedflyttning började bli en fullt möjlig realitet. Nu lyckades man med att få det trendbrott som behövdes. Samt ett litet andrum.

Kommentar:
Detta var dåliga nyheter för de bägge Stockholmslagen Djurgården och Hammarby som verkar att mer och mer gå ned sig i nedflyttningsträsket. Nu har Örgryte börjat vinna. Nu har GAIS börjat vinna. Nu har Halmstad börjat vinna. Det börjar bli tunt med räddningsplankor nu. Om inte DIF och / eller HIF också börjar vinna så är det kört. En av förlorarna blir AIK som enligt uttalanden i pressen förlorar 8 millar om bägge de här lagen åker ur. Men även de andra lagen kommer att förlora stort om de ersätts av publikfattiga lag.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments:

Post a Comment