Sunday 27 September 2009

Lyn - Tromsø

Ullevål Stadion Söndag 27. Sep 2009
IL Lyn - Tromsø IL 0 - 1
(Internet)

Bankrutt 0. Sead Ramovic 1

Matchen:
Lyn var bäst i första halvlek och en bit in i andra. Men Tromsøs keeper Ramovic ordnade upp i alla farligheter. Sedan gick det som det så ofta går när ett bottenlag pressar ett lag högre upp i tabellen. När man inte får mål så gör de andra plötsligt mål. Och därifrån och in så var det Tromsøs match. Segern kan betecknas som välförtjänt men med lite flax hade det gått andra vägen för Lyn.

Dramatik:
Spännande. Men i grund och botten en dålig fotbollsmatch. Det fattades bara att det skulle regna och vara en riktig leråker.

Varför vann TIL:
Man har en av Tippeligans allra bästa målvakter. Medan Lyn har sålt undan det mesta av sina toppforwards. TIL är i medgång. Lyn i motgång. Och då blir det så här.

Klubbarna:
TIL har på några dagar spelat oavgjort med Norges absolut bästa lag borta. Sedan har man slagit det näst bästa laget hemma. Nu kom man till Oslo för att möta det absoluta bottenlaget i serien. Och lyckades vinna. Donkeyman ser matchen som en examen. Det hade varit ganska typiskt TIL att först göra två toppinsatser och sedan gå på trynet mot bottenlaget. Men denna gång ej. Med bra utdelning på de sista matcherna och lite flax i de andra resultaten så är en fjärdeplats inom räckhåll.

Lyn går en mycket värre match på onsdag. Då avgörs om hela klubben kommer att konka. Och då försvinner laget ut ur seriesystemet på obestämd tid. Klarar man av att undvika konk så försvinner man i vart fall ut ur högsta serien. Det räcker inte att ha ett ungt och lovande lag. Serietabeller visar inte framtida framgångar. De visar läget just nu.

Kommentar:
Ingen idé att ödsla mer energi på detta. Bortsett från att de två hockeymatcher som Donkeyman recencerade tidigare i dag var betydligt mer högklassig underhållning än detta. En fotbollmatch mellan tabellmitt och tabellbotten sent på hösten är helt enkelt inte någon höjdare.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments:

Post a Comment