Thursday 10 September 2009

Lotteri

Donkeyman har nu kommit sig "on site" i NordSverige för höstens arbetsinsats. Men först var det en blixttur Tromsø - Oslo - Göteborg - Örnsköldsvik för ett antal sammanträden i Götet. Men resandet gjorde att han befann sig på nattåget från Västkusten mot Norrland i natt och missade därmed fotbollsbegivenheterna.

Vilket inte var någon större förlust om man skall tro tidningsreferaten. Visserligen tog Norge en säker seger mot Makedonien och blev tvåa i sin grupp. Men det gör antagligen inte någon skillnad därför att tvåan i Grupp 9 med största sannolikhet blir sämsta tvåa i kvalificeringen. Men med lite så kallad "griseflaks" där alla resultat går Norges väg kan Norge komma vidare till Play - Off. Fast inte på bekostnad av tvåan i Sveriges grupp (oavsett vem det nu blir). Vilket garanterar Play - Off för "vår" grupptvåa, dvs Danmark, Sverige, Portugal eller Ungern.

Sverige hade flax som vann 1-0 mot Malta trots ett våldsamt spelövertag och slöseri med chanser. Dessutom gick alla andra resultat Sveriges väg så nu har man faktiskt möjlighet att vinna hela greja. Men trots att man med hjälp av flaxen tagit sex poäng på två matcher så förlorade man en pinne i går. Därför att med en rejäl seger över Malta så hade man varit lika med Danmark. Som det blev nu så ligger Danmark i praktiken fyra pinnar före tack vare sin bättre målskillnad.

Därmed så är det inte säkert att Sverige vinner gruppen även om man vinner de två matcher som är kvar, Danmark borta och Albanien hemma. Det räcker alltså inte att slå Danmark borta, vi måste också vinna Albanienmatchen hemma. För att vara säkra på att gå till Play-Off. Men vinner vi en och spelar en oavgjord på de två sista så kan vi mycket väl sluta som trea i gruppen och missa allt sammans. Vilket nog är det mest sannolika resultatet. Åtmindstone om man skall tro de utländska spelbolagens oddssättare, som brukar ha pejl på sådant.

Fast man kan vända på det hela. Vi var inte bra nog till att avgöra vare sig matchen mot Ungern eller Malta tidigt trots att vi hade alla chanser i världen. Alltså var vi inte heller bra nog till att skapa en "matchboll" inför Danmarksmatchen. Vi får alltså hoppas på att vår lyckliga trend fortsätter. Samtidigt kan man verkligen fråga sig hur herr Lagerbäck kan anse att vi har gjort en strålande match. Även en aldrig så hoppfull landslagstränare måste sätta spaden i jorden och acceptera att en mängd chanser inte vinner någon fotbollsmatch. Det är mål som gör det.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments:

Post a Comment