Sunday 18 October 2009

Glimt - TIL

Söndag 18. Okt 2009, Aspmyra Stadion, Bodø
Bjodø Glimt - Tromsø IL 1 - 1
(Internet)

Nordlandsbanken 1. SpareBankEn NordNorge 1

Ser man till spelet så var det otroligt att inte matchen slutade 5-5, 7-7 eller något liknande. För att jämföra med Bankvärlden så var det inte att arbeta med säkerhet som prioriterades. Men å andra sidan så har de banker som sponsrar dessa lag inte heller rosat marknaden på senare år. "Nordlandsbanken" har ju konkat för flera år sedan och uppträder under artistnamn och "SNN" är inte heller någon höjdare längre. Dessa banker kommer dessutom regelbundet väldigt lågt på alla kundundersökningar eller "ratings" som utförs.

Nej, De här lagen skulle snarare ha gjort god reklam för Glitnir och Kaupthing eller något liknande. Det hade stått betydligt bättre i stil. Här chansades det vilt. Det låg tre poäng i potten och de ville man ha. Till varje pris.

I gamla tider betecknades det här som en "Hawaii" - match och det håller än i dag.

Men samtidigt såg man tydligt varför Bodø håller på att åka ur Tippeligaen och varför TIL knappast kommer ens på övre halvan i samma serie. De har inte några forwards av format. Även om namnen på gubbarna är fina så är inte förmågan där längre. Inte ens chanser av karaktären "sticka fram tån och peta in bollen" går in.

I grunden var det två bottenlag som möttes där det ena har lyckats samla ihop nog med poäng för att hänga kvar någonstans just under mitten. Det andra ligger dj*****t illa till med två matcher kvar.

Och Donkeyman får än en gång fundera över den existentiella frågan kring varför han alltid håller på hopplösa bottenlag.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments:

Post a Comment