Sunday 4 October 2009

NHL och Elitserien

Donkeyman har sett en handfull matcher på TV och kommenterar dem i klump.

Detroit Red Wings - St Louis Blues 3 - 4
St Louis Blues - Detroit Red Wings 5 - 3
Södertälje SK - MODO Hockey 5 - 0

Spelar smart, 2 vunna. Lever på gamla meriter, 0 vunna

Utnyttjar chanser 5. Kan inte göra mål 0

Oj, oj, oj vilken skillnad det är på NHL och Elitserien. I vart fall botten på Elitserien.

"The Big Red Machine" skulle köra över St Louis i två raka matcher på Globen. Och började i stor stil bägge dagarna. Men med tiden åt sig Blues sakta tillbaka in i matcherna. De tog över och de vann. Deras recept var enkelt: De spelade tätt, de krympte ytorna, de kämpade hårt och inte minst - de gjorde enkla mål. De enkla mål som Red Wings inte gjorde. Red Wings försökte spela en stor hockey som man inte riktigt hade täckning för.

Ser vi till MODO-matchen så var det lite av samma sak. SSK gjorde de mål som MODO inte lyckades få in. Det var långt in i sista perioden som SSK fick 2-0. Och sedan fick de två mål på samma power play. Först gjorde de 3-0 i spel 6/4 vid avvaktande utvisning. Sedan gjorde de 4-0 i efterföljande pp. Och så drällde 5-0 in sekunderna efteråt.

Ett vinnande koncept i vår hemvävda hockey är bra försvarsspel baserat på en helvetes bra keeper. Så tar man vara på de chanser framåt som alltid erbjuds. Effektivt power play, snabba kontringar och petar in de få öppna chanser som skapas i vanligt 5/5 spel. Ett koncept som är förvillande likt framgångsreceptet i Svensk Fotboll. Ersätt bra power play med fasta situationer och gör keeper något lite mindre dominerande så är det i grunden samma sak.

MODO har detta år ett bra försvarsspel. Man har en bra keeper. Men man har eländigt power play och man har inte något riktig goalgetter. Gör man något åt den saken så börjar laget också att vinna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments:

Post a Comment