Saturday 17 October 2009

MODO - Linköping

Swebank Arena, Ö-vik, Lördag 17. Okt 2009
MoDo Hockey - Linköping 1-2
(On site)

Bra målchanser 1. Behöver inte så många chanser 2

Den här matchen var bara en fortsättning på MoDo:s kräftgång den här säsongen. Linköping var inte ett spår bättre. Men när de fick rejäla målchanser så petade man in pucken. Vilket inte MoDo gjorde. Och det är sannerligen inte första matchen som man ser den här tendensen. Något måste göras inom kort - annars blir det tråkiga grejor för "Heart of Hockey" till våren.

Laget har sådana spelare som Elitseriens bästa center Niklas Sundström och en av de mest rutinerade Andreas Salomonsson. Med till sammans 1000 matcher för sitt MODO. Men det hjälper lite när de är långtidsskadade och kanske över huvud taget inte kan spela mer den här säsongen.

Den enda som kontinuerligt producerar mål är lagets unga Norrman Zuccarello Aasen. Resten producerar målchanser. Vilket man inte vinner matcher på.

Och det är förb**** typiskt att när Donkeyman skall följa ett lag över en hel säsong så är det bottenkänning. För två år sedan blev MODO Svenska Mästare. I år finns inte något som tyder på att de ens skall gå till slutspel. Kvalserien verkar just nu vara en mer naturlig adress.

Donkeyman som är född och uppväxt på Söder och har hållit på Bajen i alla år har blivit van att förlora. Men det är ju själva f****n att just den gången som han skall vara i Ö-vik så får han se en av lagets sämsta årgångar genom tiderna. Varför fick han inte uppleva Guldsäsongen för två år sedan i stället för årets eländighet ........

Nu måste larmklockorna börja ringa. MODO har tre bra keepers. MODO har bra backar. Laget funkar fullt ok i försvar. MEN - man gör inte mål. Inte ens när pucken i praktiken redan ligger inne i motståndarkassen. För att snakka Norsk: "Det är færdig scorat og klart". Men inte f***n blir det mål. Är lagets stora centrar skadade länge till så MÅSTE man få in nytt blod. Kosta vad det vill. Annars blir det kvalserien.

Men så har vi ju FRÄLSAREN i bakfickan. Om "Foppa" mot förmodan bestämmer sig för att spela i vinter så kommer han att lyfta laget. Rejält. Men det är gränser för vad en enda spelare kan åstadkomma. Trots ekonomiska problem måste man öppna "pengboken" och skaffa målgörare. Fort.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments:

Post a Comment