Wednesday 7 October 2009

MODO - Skellefteå

Swebank Arena, Ö-vik, Tisdag den 6. Okt 2009
MODO Hockey - Skellefteå AIK 6-2
(Live on site)

Ville vinna 6. Orkade inte ladda igen 2.

Matchen:
MODO som har startat serien dåligt reste sig och tog revansch på alla domedagsprofeter. Man körde lätt och elegant över Skellefteå som hittills i år har spelat bra. Plötsligt satt "power play" och "box play" som de skulle. Skellefteå verkade totalt sakna vilja. Och i sista perioden hade den annars så röststarka Skellefteklacken krympt ihop till en tunn skara. Till och med stortrumman hade packat ihop och gått - antagligen för att dränka sorgerna i någon av barerna.

Dramatik:
Lite i början men det stod ganska snart klart att SAIK inte hade dagen. Redan en bit in i andra insåg man hur det skulle sluta.

Varför vann MODO:
Bättre i allt. Samtidigt som SAIK verkade trötta och håglösa. Det verkar som om MODO:s generaltorsk i Södertälje sist var vad som behövdes för att väcka upp laget.

Lagen:
MODO hade keeperkris förra säsongen. Nu har man plötsligt tre stycken högklassiga keepers. I dag stod tredjekeeper "Zacke" helt prickfritt. Det var ett helt nytänt MODO-lag som inte gav SAIK en chans. Låt oss hoppas att detta inte bara var en tillfällig urladdning.

SAIK har förväntats vara lite upp och ned i år. Hittills har det varit mycket upp men i går var det ned. Man såg inte något av deras snabba och fantasirika spel. Och det som de skapade tog keeper hand om.

Kommentar:
Som vanligt trevligt i SweBank. Donkeyman fick hällt i sig ett lagom kvantum med halvlitrar. Det var en helt ok helkväll. Båda klackarna var högljudda och höll stämningen uppe. I synnerhet en manstark MODO-skara höll fanan högt. Medan SAIK-arna avslutade matchen inne i baren.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments:

Post a Comment