Sunday 4 October 2009

TIL - Brann

Alfheim stadion, söndag 4. Okt 2009, Tippeligaen
Tromsø IL - SK Brann, 0-2
(Sett på Internet)

Dåliga grejor 0. Petar in bollen när chansen gives 2

Matchen:
En mycket chansfattig match. Tromsø hade mycket boll och förde spelet. Men skapade nästan inte några ordentliga målchanser. Så gav man bort bollen när Koppinen gjorde en försvarstabbe. Och Huseklepp visade varför han är landslagsman. När han väl fick chansen så stod det 0-1. Kort och kontant.

Med en knapp halvtimme kvar kom Sigurd Rushfeldt in för Tromsø. Och då blev det bättre. Mycket bättre. Laget började skapa chanser. Men som vanligt - inte f****n att någon kunde omsätta chanserna i mål. Men det kunde Brann. En målchans till. Pang upp i taket och så stod det 0-2.

Remi Johansen visade åter vilket enormt fynd han är för TIL. Men det verkar precis som om omgivningen inte tror på honom. När Remi gör en supergrej och skickar fram en kanonpassning så har den som skall få bollen redan stoppat sitt löp. Så det blir inte något. Antagligen trodde han inte att RJ skulle klara av att få fram bollen.

Dramatik:
Det var ju jämnt länge. Men någon stans har man slutat att tro på TIL:s förmåga i år. Så resultatet var nog som alla väntade sig.

Varför vann Brann:
Två lag som "wannabe" i toppen. Men TIL har inte förmåga till att utnyttja sitt spelmässiga övertag. När man kommer in i straffområdet tar det stopp. Medan Brann kan spela på säkerhet och laget vet att man gör mål på de få chanser man får.

Klubbarna:
TIL är nu borta från varje möjlighet till en 4:e plats och Europaspel. Vilket är långt undan den målsättning man hade efter förra årets bronsmedalj och när man hade ännu bättre lag i år. Men det är tätt i mitten så nu kan det lika gärna bli en 6:e som en 10:e plats. Och tar man inte fler poäng så kan man till och med åka ur. Dessutom är ekonomin kass. Frågan är vad slags lag man har nästa säsong.

Brann har nu 4:e platsen i hand. Och kan klättra ännu längre. Med goda resurser så kan tränare Steinar Nilsen bygga ett ännu bättre lag till nästa säsong.

Kommentar:
Matchen illustrerar också hur beroende TIL är av Sigurd Rushfeldt. När han är inne händer det spännande ting. Utan honom händer inte något förnuftigt framför mål.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments:

Post a Comment