MODO Hockey - Timrå IK 3 - 2 (sd)
(On site)

Måste vinna 3. Ville vinna 2

Det här var hockey när den är som allra bäst. Donkeyman menar inte kvalitetsmässigt. Som match betraktat var det rent tekniskt inte någon höjdare och inget av de här lagen hade haft "en nubbesjans" mot Färjestad som de framstod i torsdags. Men nu var det elitseriens två bottenlag som möttes och här skulle man inte ge något som helst gratis.

Timrå hade en stor och röststark klack med stortrumma och allt och MODO hade som sig bör en ännu större och mer röststark skara. Så det var inte något fel på stämningen. Eftersom bägge lag normalt sett spelar i rött var det väldigt mycket röda tröjor i arenan. De bägge högröstade klackarna gjorde att det var riktigt skönt att komma ut i baren i pauserna och hälla i sig en halvliter, innan man gick upp i varv igen till nästa period.

Matchen stod länge 1-1 och bägge lag kämpade hårt för att få ledningen. I andra perioden hade TIK ett rejält övertag som resulterade i två underkända mål. Ovanpå det hade man ett långt spel 5-3 samt betydligt mer skott på mål. Men man lyckades inte utnyttja det. Och då gick det som det så ofta gör när ett lag inte klarar att ta ledningen i ett överläge. Matchen svänger.

Men inte tillräckligt. Tredje perioden hade bägge lag goda möjligheter ända fram till dess TIK tog ledningen med ungefär en och en halv minut kvar. Då gick en stor del av hemmapubliken hem. Men det borde de inte ha gjort därför att en hockeymatch är aldrig slut förrän den är formellt avblåst. MODO kvitterade i slutsekunderna och vann i förlängningen. Till hemmapublikens stora glädje. Och stort firande när de röd - grön - vita kom för att tacka hemmaklacken efter matchen.

Dramatik i massor alltså. Och Donkeyman tror att båda de här lagen kommer att sakta men säkert klättra sig upp från det absoluta bottenträsket. Det är trots allt mer än 40 matcher kvar av serien.