Friday 2 October 2009

MODO - Brynäs

Swebank Arena, Ö-vik, Torsdag 1. Okt 2009
MODO Hockey - Brynäs IF 1 - 1
(Live on site)

Avslagna utan måltjuv 1. Energiska utan målgörare 1

Matchen:
En ganska intensiv match. Brynäs hade mer initiativ och förde matchen långa perioder. Men MODO hade också sina chanser. Skulle det delas ut stilpoäng hade Brynäs vunnit. Bägge lag visade en totalt avsaknad av riktiga målgörare. Hade "Foppa" varit kvar skulle MODO antagligen tagit sin första trepoängare. Därför att i löpet av en hel match vaskar han fram ett par mål åt laget. Antingen i form av en delikat framspelning till någon i ett läge som man bara inte kan missa. Och får han själv chansen så sätter han den.

Det är också detta som skiljer topplagen från mitten i alla lagspel. De goda lagen gör mål på sina chanser. De i mitten skapar en mängd chanser men missar dem. Skall man döma av dagens match så var det alltså två mittenlag som möttes.

Dramatik:
En match som böljar fram och tillbaka och som slutar 1-1 är med naturnödvändighet dramatisk.

Varför blev det oavgjort:
Bägge lag visade stor oförmåga i konsten att göra mål. Samtidigt som bägge visade upp gott försvarsspel.

Klubbarna:
Brynäs har haft några dåliga säsonger. De är bättre nu. Men det hjälper så lite om man inte kan göra mål.

MODO har betydligt bättre försvarsspel än tidigare. Dessutom har man äntligen en bra keeper igen. All credit till Niklas Svedberg. Och eftersom Malek egentligen är förstekeeper så är han antagligen ännu bättre. Det blir få mål baklänges i år. Men sedan "Foppa" drog saknar man folk som kan peta in pucken. Fortsätter den trenden blir det lite framåt. Och vilka ynkliga "power play". Både i 5-4 och 5-3. Det blir det dåligt med poäng av.

Kommentar:
Fantastiskt kul att vara på "Swebank" igen. Donkeyman kom tidigt, drog i sig flera halvlitrar före matchen och sög i sig atmosfären. Trots att det var lite halvtunt med folk var det stämning. Längtar redan till nästa match.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments:

Post a Comment