Friday 23 October 2009

MODO - Färjestad

Swebank Arena, Ö-vik, Torsdag 22.Okt 2009
MODO Hockey - Färjestad BK 3-6
(On site)

Kvalserieaspiranter 3. Svenska Mästare 6

Oj, oj, oj - vilken utskåpning.

MoDo hade sin på papperet absolut bästa uppställning den här säsongen (möjligen bortsett från helt i början när "Foppa" var med). Förväntningarna var i grunden ganska höga. Men samtidigt gjorde förra årets Svenska Mästare sin bästa match för säsongen. I vart fall enligt vad deras tränare påstod efteråt.

Färjestad kom in på isen och tryckte gasen i botten direkt från nedsläpp. Det gick fort. Ruskigt fort. Och det var klapp - klapp - klapp. Hela tiden. MoDo gavs inte en chans. Som Donkeyman ser saken var det inte så att MoDo var dåliga. Det var Färjestad som gjorde dem dåliga. Redan efter 8 minuter var skottstatistiken 1-10.

Väldigt tydlig var den sekvensen när hemmalaget reducerade till 1-3 och började hoppas på kontakt. De lade motståndarna in en växel till. Tjoff, tjoff så stod det 1-5. Det är sällan man ser ett lag dominera en match så totalt.

I sista perioden fick MoDo lite mer att säga till om. Man vann till och med perioden. Men det var nog frågan om ett skenbart övertag beroende på att FBK lade av och surfade in segern.

Donkeyman erkänner att jag inte trodde på Karlstadslaget i år. De blev Svenska Mästare förra året men sedan har de förlorat massor av spelare. Nästan ett helt mästarlag. Men det betyder inte att de nya inte är goda ersättare. Visst har de gjort några riktiga bottennapp i år men här fick man se vilken kapacitet laget har. Fanen vet om de inte går hela vägen i år också.

Och i Örnsköldsvik spred sig mörkret. Ytterligare.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments:

Post a Comment