Friday 29 January 2010

MoDo - HV

Fjellräven Center, Torsdag 28. Jan 2010
MoDo Hockey - HV 71 5 - 1
(On site i Arenan)

Mästarhockey 5, Serieledare 1

Detta var bland det svettigaste Donkeyman har sett på länge. MoDo körde över HV totalt. Från början till slut. Visserligen ledde HV med 1-0 men det var bara tillfälligtvis. Ju längre matchen gick desto mindre hade de att säga till om.

Det är sällan som ett bottenlag leder skottstatisktiken med 24-4 men det gjorde faktiskt hemmalaget vid ett tillfälle.

Superkedjan med Foppa, Susse och Mackan var just detta. En superkedja. Men de tre andra kedjorna satte upp lika mycket tryck. Och körde karusell med HV-försvaret. Som tillbringade centrala perioder av matchen i utvisningsbåset. Därför att de inte hann med i svängarna.

Backarna var betongsäkra. Nyfinnen Suhonen är en superlirare. Och sållförklarade keepern Malek är en levande vägg. Kan laget upprepa detta gång på gång så är det inte något snack. Här har vi de Svenska Mästarna.

Vilket skulle inbringa en god semesterersättning till Donkeyman eftersom han i fyllan och villan tog en rövarchans och spelade en tusing på MoDo som mästare just när "Foppa" bestämde sig i höstas. Till ett helt brutalt bra odds.

Nu är världen sådan att Donkeyman över huvud taget inte spelar men den här gången hade maltdrycker i Guldbox tagit kontrollen. Och där vettet går ut följer pengarna efter. Eller vad det nu var som de gamla gubbarna sade.

Problemet ligger väl snarare på det planet att idrottsresultat är färskvara och det är väldigt sällan som ett aldrig så bra lag kan upprepa suveräna framträdanden gång på gång på gång på gång. Men vi kan ju alltid hoppas. Och även en mer normal insats räcker väldigt långt. Därför att detta var så våldsamt överlägset och långt över vad man över huvud taget kan vänta sig.

Vilket också ger förklaringen till resultatet. MoDo var så in i h*****e mycket bättre. I vart fall den här gången.

Nu är det ny hemmamatch på lördag och Donkeyman hoppas och ber för att jobbet skall möjliggöra ett nytt besök i "Rävlyan".

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments:

Post a Comment