Sunday 31 January 2010

MoDo - Frölunda

Fjällräven Center, Lördagen 30. Oktober 2010
MoDo Hockey - Frölunda HC 1 - 1
(On Site i Arenan)

Lag i medvind 1, Seriefavoriter som vaknat 1

Donkeymans matchförberedelser blev helt fel. Det förstår ju vem som helst att när man måste kasta sig från jobbet utan att duscha med fem minuter kvar till Hockeybussen så blir allt fel.

En bra match förbereds genom att Donkeyman reser till arenan i god tid. Där äter han en bit och hivar några öl i ansiktet. Samtidigt som han studerar dagens tidningar och programmet. En liten koll på uppvärmningen och så en sista pilsner och en piss innan han går in för att kolla entre och nationalsång.

Nu tvingades Donkeyman välja mellan att äta och att ta två pilsner. Mycket snabba sådana. Och det valet är ju enkelt. Maten förvandlades till en "after - game". Medan pilsnern blev "before - game" och "during - intermission".

Matchen började bra för hemmalaget. I en kvart körde man karusell inne i Frölundas zon. Medan Donkeyman undrade hur stor slutsegern skulle bli. Men man fick inte ut så mycket av övertaget. Mot slutet av första kom Frölunda igen - av bara helskotta. Därifrån och till slut blev det en kraftmätning mellan två jämnstarka topplag. Som "bröt arm" efter förmåga utan att kunna avgå med segern. En dj*****t bra hockeymatch helt enkelt.

Två bra målvakter tog det mesta. Och Donkeyman blir irriterad på "Aftonbladet" som skriver att Malek gjorde en tavla som gav en pinne till Frölunda. Det var inte någon tabbe. Pucken ändrade riktning på en klubba och ställde Malek totalt. Men våra två kvällstidningar bestämde redan i September att Malek är en sopa. Därför kommer man att söka fel hos honom hela tiden. Även när han inte gör några.

Samtidigt får MoDo fortfarande ut märkligt lite ur sina Power Plays. Man lyckades vaska fram en hel radda sådana och med lite mer precision kunde man ha avgjort matchen. Men det går för sakta. Man ställer upp boxen, kör runt pucken, "Foppa" håller i och håller i. MEN DET BLIR INTE NÅGRA SKOTT. Medan tiden går. En sjukdom som i viss mån präglar det "vanliga" spelet 5 - 5 också. Det verkar som om det inte räcker med att göra mål. Man skall göra det snyggt också.

Det som skiljer den här matchen från örton tidigare matcher under säsongen är att då har MoDo tagit kommandot, spelat bra som f***n - men man har inte fått utdelning. Sedan har de andra sakta men säkert tagit kommandot och vunnit matchen. Men den matchutvecklingen blev det slut med för någon vecka sedan. Nu har MoDo förvandlats till ett kvalitetslag. Åtmindstone så länge man möter topplagen.

Men Frölunda har också gått igenom en förvandling. Fortsätter laget i det här spåret så lär de inte bli någon "räddningsplanka" för Ö-vik. Den måste nog sökas längre norröver. Det lag som MoDo har störst chanser att "hinna ikapp" är nog Luleå. Som faller som en sten i tabellen för närvarande.

Nu är man klara med Frölunda och har ett möte kvar med var och ett av de andra lagen. MoDo har inte längre råd att frikostligt dela ut poäng till lag man önskar ha bakom sig i tabellen. Därför att då blir det inte något slutspel. Mycket avgörs redan i bortamatchen mot Luleå på torsdag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments:

Post a Comment