Tuesday 30 March 2010

Beröm till Bandyförbundet

Det finns mycket man kan kritisera Bandyförbundet för genom åren. Donkeyman har också stått långt fram i kön bland kritikerna. Men man måste också vara rättvis. Det verkar som om kritik lönar sig. Förbundet har uppenbarligen tagit till sig kritiken sedan förra säsongen.

Man har redan nu presenterat ett spänstigt förslag till spelordning för nästa säsong. Att jämföra med förra året när spelordningen inte kom förrän alldeles innan seriestart. Och här kan vi konstatera att Happis har fått gehör för sina önskemål om hemmamatch på Annandagen och för fler dubbelmöten på bortaresorna.

Annandagsmatch mot Hammarby kommer att samla en av de största publiksiffrorna den omgången. I synnerhet om Happis själva är aktiva när det gäller att samla publik. Jag utgår från natt det kommer att rulla "Bandybussar" från olika håll i Norrbotten och Finska Lappland den dagen. Resepaket från Oulu, Rovaniemi, Kemi, Pajala, Övertorneå och så vidare. Detta kan göras till en landskamp Norrbotten / Finska Lappland - Stockholm. Och varför inte redan nu ta kontakt med Hammarby om att sy ihop ett resepaket till "Lappmarken" för "Bajare". Snacka om att sätta färg på en match.

Arrangemangsansvarig i Happis har den här gången något riktigt stort att jobba med. Och han har god tid. Möjligheterna är enorma.

Donkeyman skall i vart fall vara närvarande den dagen.

Så har Happis fått dubbelmöten borta Bollnäs - Västerås, Hammarby - SAIK och Vetlanda - Broberg. Som man gärna vill byta för att optimera resorna ytterligare. Och visst tycker man att dubbelmötena kunde ha valts lite mer med omsorg. Om Donkeyman varit seriemakare hade han lagt ihop Kungälv - Vänersborg, Boltic - Villa och Vetlanda - ngt lag runt Mälardalen. Detta för att hålla enkelresorna till orterna runt järnvägen mot Sthlm och Arlanda flygplats. Dessutom kunde man givit laget möjlighet att ha en "basort" varje resa och ha enkelresor till platser med bäst förbindelser mot Övre Norrland. Men även de föreslagna dubbelmötena är bättre än förra årets program.

Allsvenskans sammansättning. Så har man kommit med ett förslag till sammansättning av Allsvenskan nästa år. Ett lag som egentligen inte alls är kontroversiellt på något sätt. I vart fall inte så länge det geografiska skall vara styrande. Det som kan diskuteras är väl om Mosserud eller Finspång skall vara Norrlag. Men eftersom det bara är en enda riktig långtur i årets serie spelar det väl inte så stor roll. Om Mosserud åker buss hade det kanske till och med varit en fördel för dem att spela i Norr. Och jag misstänker att FAIK gärna skulle ha spelat ihop med lagen från Östergötland / Småland. Orten ligger onekligen lite "off side" för resor norrut. Personligen tycker jag att man nog skall byta lite mellan de lagen som ligger "på gränsen" mellan var säsong.

Så får vi se om förbundet följer upp de goda föresatserna med ett spelprogram och en div-I sammansättning inom kort.

Donkeyman har ytterligare ett par önskemål inför nästa säsong:

1. Ändrad kvalordning till Elitserien och Allsvenskan
Donkeyman vill ha bort de parvisa geografiskt indelade kvalmötena. Han vill tillbaka till fyralagsserien. En sexmatchers kvalserie vore idealet men OM det anses vara allt för många matcher så är även en trematchers enkelserie bättre än parvist kval. I så fall kan man antingen ge laget från den högre serien två hemmamöten eller köra den tredje omgången på neutral bana.

2. Ändrad matchtid för Bandyfinalen.
Det är en stor andel av publiken som reser långt för att se matchen. Detta innebär att många kommer hem väldigt sent. Donkeyman anser att man bör gå tillbaka till klockan 14 igen. Vill man av någon anledning inte göra det är Lördagsmatch att föredra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments:

Post a Comment