Friday 12 March 2010

Sista kvällen med gänget

Donkeyman kom till Ö-vik förra vintern och började gå och se på hockeymatcherna. Sedan ville ödet att han skulle jobba här även denna vinter så Donkeyman köpte säsongkort. För nästan 10 lakan. En investering som varit värd varenda spänn. Trots missat slutspel.

Tack MoDo Hockey för all den glädje ni har gett mig denna vinter.

I grunden hade han tänkt att vara "Groundhopper" på Bandy den här vintern men samtidigt var det lockande att följa ett lag genom hela säsongen. Så Bandyälskaren Donkeyman blev Hockeyfreak i stället. Kanske därför att han fick vara med om den rent elektriska stämning som rådde förra vintern när "Foppa" kom tillbaka. Läs artikeln "Frälsarens Återkomst". Det var en dag som Donkeyman vill jämföra med "Nackas återkomst" en gång för över 40 år sedan. Han var där den gången också.

Donkeyman har ett förflutet som en minst sagt "taskig" bandyspelare. Sedan har han varit både domare och tränare. Han har faktiskt gått alla stegen i Bandyförbundets tränarkurser. Han har också varit på en mängd tränarsymposier och liknande. Samt varit ansvarig för seriesegrar i både div IV, III och II. Men sedan tog karriären slut därför att "det vanliga" jobbet var lite för krävande.

Men Donkeyman har sett en hel del hockey i sina dagar. Både i NHL och i många andra utländer. Plus på hemmabana. Så något lite har han att jämföra med. Och därför vill han komma med detta uttalande:

Tack för allt som jag har fått uppleva under de här två "misslyckade" säsongerna. Tack för att jag fick uppleva "Foppas återkomst". Tack för att jag fick uppleva den magiska första kvällen med en line-up med "Foppa", "Susse" och "Mackan".

Så läser Donkeyman att "Foppa" kanske inte ställer upp i morn. Till det säger Donkeyman:

Snälla rara "Foppa" - ge oss sista kvällen med gänget mot Rögle i morgon. Du är värd det - vi är värda det - klubben är värd det.

Och visst - "Foppa" och "Mackan" - jag förstår att ni tycker att det är ett stort misslyckande att inte nå slutspel. Det tycker alla vi andra som har följt laget också. Men man måste också vara realister. Ni har gjort något mycket större - ni har räddat klubben. Utan Er medverkan skulle MoDo ha spelat kvalserie. Och jag tror inte att laget hade klarat kvalserien.

Tänk er själva. Ett lag som anser att man är "Alldeles för bra" för att spela kvalserie möter AIK på hemmabana. Ett tusen "hulliganer" dyker upp i Ö-vik och upptäcker att det inte finns öppna pubar för 1600. Oj, oj, oj. Samma gäng tar över "Rävlyan" vokalt. Det är inte lätt att spela då. Förutom den matchen har man nio matcher till där motståndaren sk****r i det mesta bortsett från att man skall slå de där dj****a högfärdiga "Lapparna".

Tack vare er två så slapp vi uppleva det.

Och redan i dag måste man börja förbereda nästa säsong ......... Oavsett vart ödet skickar Donkeyman i framtiden så kommer han att ha ett hjärta för MoDo. Och kanske så sitter han på sin fasta plats (Sektion 204, Rad 7, Plats 2) inte bara i morgon utan även nästa säsong. Allt beror på vem som har lust att betala honom för att göra nytta. Men Donkeymans säsongförberedelser är småtteri jämfört med vad MoDo måste göra.

Min enkla uppfattning är att man måste försöka motivera "Foppa" och några av de gamla till att "ta ett sista år". Därför att klubben behöver det. Sedan måste man "scouta ihop" ett bra och utvecklingsbart lag. Glöm tanken på att värva en superkeeper. Vi har redan Malek. Han är inte världens bästa men han finns här och han duger bra i ett halvbra Elitserielag. Och så har vi Niklas - han är ett framtidskapital. Lägg hellre pengarna på unga och utvecklingsbara utespelare. Och sådana blir lättvärvade om det ställs i utsikt att de får spela ihop med "living legends".

"Foppa" har gett uttryck för att han älskar hockey och vill spela länge till. Men han har också gett uttryck för att han är frustrerad över att inte vara lika bra som tidigare. Well - övertala honom att vara med i truppen men att samtidigt ta det lite lugnare. Stå över en match här och där. Men se till att ha honom som lekledare och mentor för "Foppa Academy". Det vill säga de unga spelare som man MÅSTE få hit till nästa år. Och där måste "Foppa" vara agnet som får dem hit.

Sätt sedan upp en realistisk målsättning. Den är enkel. Laget SKALL komma högre i tabellen än i år. Når man dessutom slutspel så tar man det som en bonus. Jag tror att folket i Ö-vik accepterar den saken och möter upp till matcherna. Liksom sponsorerna. OM - de ser att det är en del av en realistisk satsning på något som skall ge resultat inom några få år.

Varje tanke på en "sista chansen" - satsning genom att köpa ihop ett topplag av etablerade spelare kan sänka klubben för tid och evighet. Det är alldeles för osäkert. Och det finns alldeles för många avskräckande exempel på misslyckade försök på sådant.

Hur som helst. Donkeyman är livslång "Bajare" och då är man van vid motgångar. Han vet att det går upp och det går ned. Han kommer att vara på plats och se matchen. Och Donkeyman hoppas att få uppleva en värdig "Last Night with the Gang". En "Last Night" som samtidigt blir en "First Night" .........

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments:

Post a Comment