Friday 5 March 2010

MoDo - Linköping HC

Fjällräven Arena, Torsdag 5. Mars 2010
MoDo Hockey - Linköping HC 8 - 0
(On Site i Arenan)

Hungrig Vargflock 8, Välgödd Fårskock 0

För en gångs skull startade inte MoDo i 100. Det blev en lite mer trevande start, men man drog ändå sakta men säkert ifrån LHC. Matchen tog definitivt slut en liten bit in i andra när LHC inte fick ut något som helst av ett långt 5-3 Power Play. Då var de "rökta" och gav upp matchen. Sista halvan orkade de inte ens jobba för att hålla ned siffrorna.

LHC var svagt. Ännu svagare är det att högt betalda stjärnor som har en jättechans att vinna serien inte gidder att kämpa för det. Och samtidigt dra in en mille till klubben. Spelarna borde ta intryck av Edsbyns Bandylag. När de hade gjort en usel insats borta mot Villa hyrde man en buss och gav supporters gratis resa vid nästa bortamatch. Som kompensation för alla pengar och all tid som de hade kastat bort på att se dem så dåliga. Och den stackars lilla Linköpingsflocken som kommit till "Rävlyan" är sannerligen värda någon kompensation från de välbetalda proffsen hos LHC. Detta var inte värt fem öre för en LHC - anhängare.

Hos MoDo var det kollektivt kämpa som gällde. Man slog inte ens av på farten när matchen gick mot sitt slut och var avgjord. "Foppa", Zuccarello och keeper Malek var speciellt framträdande men i grund och botten var det en kollektiv insats. Men det måste vara härligt för den tidigare odugligförklarade Malek att klacken ropar taktfast: "Vi vill se Roman Malek".

Som resultaten gick den här omgången blir det lite spänning om sista slutspelsplatsen. Luleå ligger en pinne före MoDo som i sin tur är en pinne före Timrå. Med fyra matcher kvar. Men MoDo har tack vare två storsegrar hemma mot Färjestad och LHC mycket bättre målskillnad än de andra två. Vilket är värt en poäng.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments:

Post a Comment