Wednesday 10 March 2010

Slutspelsdrama

Bandyn har hunnit två semifinaler i bäst av fem. "Bajen" håller på att köra över Villa, leder serien med 2-0 och Donkeyman kan inte tänka sig att Villa vinner tre raka nu. Det blir "Bajen" på Studan om 10 dagar. När det gäller den andra Finalbiljetten så har "Bollnäs" visat sig vara en mycket friskare fläkt än vad som uppskattas i Sandviken. Storseger i första matchen men i andra visade SAIK "var skåpet skall stå". Serien går kanske till fem matcher men i slutänden blir det ändå SAIK på den andra planhalvan på Studenternas.

Donkeyman har finalbiljetter, resa och hotell bokade sedan flera månader. Han SKALL vara närvarande när Hammarby äntligen tar det där BandyGuldet som man har varit så nära vid så många tillfällen de senaste åren. Men så var det bara den där lilla haken att matchen skall vinnas. Annars är Partyt förstört ännu en gång.

I Hockeyn verkar det som herr D.J. Ävulén har kokat ihop en riktig soppa. De flesta har sett för sig en kamp mellan Luleå och MoDo. Men det är faktiskt två intressenter till i den kampen. Frölunda är långt ifrån säkra och Timrå kan mycket väl slinka förbi alla de andra.

Nu har Frölunda 75, Luleå 72, Modo 71 och Timrå 71 pinnar. Och MoDo har i praktiken en extrapinne tack vare sin målskillnad. På lika poäng går de före alla dessa lag.

Kvar att spela är först Skellefte - Frölunda, Rögle - Lule, Timrå - DIF och SSK - MoDo

Sista omgången blir det Frölunda - DIF, MoDo - Rögle och Lule - Timrå

MoDo kan mycket väl ta sex pinnar. Egentligen har man rätt att kräva det med det motståndet man har kvar. Men man kan aldrig veta med Ö-vikslaget. Det hade varit säkrare om de mött topplagen.

Frölunda å andra sidan kan mycket väl kamma noll. De möter SAIK och DIF som bägge är i toppform och slåss om en hög tabellplacering. Då kan MoDo gå om dem. Men det kan också Timrå göra om de tar "full pott". Och då har både MoDo och Timrå gått till slutspel.

Och vad säger ni om detta mest D.J.Ävulusiska scenario:
Antag att Lule slår Rögle, Skellefte slår Frölunda, MoDo slår SSK och Timrå slår DIF. Då står lagen på Frölunda 75, Lule 75, MoDo 74 och Timrå 74 inför sista omgången. Det betyder för Frölundas räkning att OM MoDo tar poäng mot Rögle så MÅSTE Frölunda ta poäng mot DIF oavsett hur det går mellan Lule och Timrå. Alla fyra lag har alltså en helt realistisk slutspelschans.

Kan knappast bli mer spännande än så. Men nu måste vi först invänta Torsdagens resultat.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments:

Post a Comment