Sunday 14 March 2010

MoDo - Rögle

Fjällräven Center, Lördag 14. Mars 2010
MoDo Hockey - Rögle BK 4 - 2
(On Site i Arenan)

Mentalt på semester 4, Väntar på viktigare matcher 2

Detta var en totalt avslagen tillställning. Vare sig publik eller spelare orkade ta sig upp till mer än 50% av "normal" standard. Det måste ha varit väldigt många med biljett som inte kom. Därför att det var sålt över 6000 i en arena som var halvfylld. Jag vet att "min" sektion var utsåld i onsdags men på lördag kväll var det tomma stolar precis överallt.

Barerna sålde pilsner till "tröstpris". Och det var många som "tröstade" sig. Så även Donkeyman som slängde ned några snabba i Hockeypuben efter matchen. Samt löste världens och MoDo:s problem tillsammans med likasinnade.

Matchen gällde egentligen en enda ting. Skulle Zuccarello ta hem poängligan i år? Och tränare Aravirta matchade honom för just det. Han spelade "hur många byten som helst" men var inte inne på "Box Play". Hela laget spelade nog för Zuccarello i går kväll. Och man lyckades. För andra året i rad var det en "Norsk MoDo - spelare" som snodde hem den prestigefyllda titeln. Förra året var det som bekant herr Skrøder som tog hem den.

Jag tycker det är otroligt svagt av speakertjänsten på Arenan att inte informera om ställningen i poängligan under matchen nu när det inte fanns något annat att spela om. Nu tog han två poäng och det räckte för att vinna. Men visst hade det varit trevligt om alla vi som orkade gå på matchen hade fått chansen att följa den striden. Och varför i hela hulaste helvete kunde man inte ge honom en offentlig hyllning för den saken just efter matchen?

Speciellt som det antagligen var "last night" inte bara för Näslund med flera utan också för vår älskade lille Norrman. Som har gett oss sådan glädje i år. Om inte NHL - klubbarna köper upp honom så undrar man vad i all sin dar de har för scouting i Sverige.

Och scouting är nog vad MoDo behöver inför nästa säsong. Därför att antagligen kommer klubbens "roster" att ha många hål inom några få veckor. Med en slak klubbkassa efter två raka missade slutspel så måste man pricka rätt när man bygger nästa års lag. Unga och lovande spelare från lägre serier eller diverse utländer är vad som gäller. Men det är en annan historia.

För övrigt har Bollnäs kvitterat till 2-2 i matchserien mot Sandviken. Tänk om ....... Därför att Bollnäs är också kultur så det räcker och blir över. Jag säger bara "Snoddas" - det räcker. Och "Bajen" - Bollnäs vore på ett sätt en drömfinal. Därför att då "vet man" att det inte blir någon av "de vanliga" som vinner. Hammarby har aldrig vunnit finalen och Bollnäs vann senast år 1956.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments:

Post a Comment