Fredag 30.Okt 2009, Zinkensdamm, Stockholm
Hammarby IF - Broberg Söderhamn 6 - 5
(Live on site)

Mästarkandidater 6. Ambitiösa ungdomar 5

Det här var bland det festligaste som Donkeyman har varit på på många år. En match där "Bajen" tog kommandot från början och höll på att köra över Broberg. Men där Broberg kom igen. Så in i h****e. De ledde med 5-4 med 6-7 minuter kvar. Men så gick "Bajen" i kapp och tog ledningen på någon enstaka minut.

Broberg spelade ett förnuftigt försvarsspel och körde väldigt direkta och snabba anfall. Deras styrning fick ut Hammarby till hörnorna gång på gång. Och Hammarby hade bollen länge med många passningar utan att egentligen få ut något ordentligt av övertaget. Men samtidigt som Broberg började krokna lade Hammarby om spelet till lite mer direkta anfall och det visade sig bli avgörande.

Men det allra festligaste med matchen var trots allt Zinkentältet. Servering med mat, öl, brännvin och vad man kunde önska sig ett par timmar före match, i halvtid och någon timme efteråt. Med särdeles hög stämning. Detta var helt enkelt djävligt kul. Och Donkeyman kommer tillbaka till Zinken flera gånger i vinter. Trots långa nattliga tågresor.