Wednesday 18 November 2009

JackPot

Det är få dagar sedan som Donkeyman kommenterade MoDo Hockey. Och redan nu så har situationen förändrat sig totalt.

Ekonomin var i botten. Man såg för sig ett budgetunderskott på 6 millar. Laget låg sist i Elitserien och inte en dj******l kunde göra mål.

Men så skedde följande:

1. En grupp med gamla trogna spelare skänkte ett mångmiljonbelopp till klubben.

2. Två av klubbens nuvarande NHL-spelare köpte upp en drös med restaurangbiljetter plus souvenirer att delas ut bland sjuka, handikappade och socialt utsatta barn. Också för stora pengar.

3. Foppa och Marcus Näslund skriver kontrakt för denna säsongen. De meddelar dessutom att de inte vill ha betalt. (Bägge de här spelarna har varit erbjudna kontrakt i NHL och KHL i 25 millionersklassen för en säsong).

4. Dan Hinote skriver kontrakt. En man som spelade lock-outsäsongen i MoDo och blev publikhjälte.

5. Niklas Sundström rapporteras vara nära comeback efter skada. Tränar redan med laget.

6. Fler förstärkningar rapporteras vara på gång.

Därmed har klubben i ett slag förstärkt kassan och förstärkt laget med Peter Forsberg (706 NHL-matcher / 885 poäng), Marcus Näslund ( 1116 / 869 ), Dan Hinote ( 503 / 90 ) och Niklas Sundström ( 750 / 349 ).

Det lär göra skillnad. Något som Brynäs noterade i går när "Foppa" gjorde come back. Första trepoängaren på bortabana inkasserades med 5-1 i protokollet. För att inte tala om vad det här gör för publiksiffrorna och försäljningen på Arenan. Gårdagens och dagens upplagor av Expressen och Aftonbladet vigde i vart fall många sidor åt begivenheten.

MoDo har åter visat att man verkligen är "The Heart of Hockey". Låt oss nu hoppas att detta leder till något stort. Donkeyman förvarar numera säsongkortet på extra säkert ställe.

I morn skall Donkeyman till Arenan och se MoDo mot Luleå. Då antas Hinote göra come back. Och Donkeyman glädjer sig redan som ett litet barn till julafton.

"Frälsaren" är tillbaka. Hallelujah. Landets hockeypublik får något stort att glädja sig åt.

Läs för övrigt Donkeymans krönikor från i våras:
Frälsarens återkomst 12.Feb 2009
The Heart of Hockey 25.Jan 2009

+++++++++++++++
Donkeyman Filosoferar på www.nordens-paris.blogspot.com

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments:

Post a Comment