Saturday 14 November 2009

MoDo

Donkeyman har en högt uppdriven förmåga att hålla på lag som förlorar. 60 år som "Bajare" räcker långt i det sammanhanget. Att hålla på Hammarby är närmast en form av självplågeri. Med tät trafik upp och ned mellan serierna. Och 6 förlorade Bandyfinaler på 8 år, bara det här seklet. Men det står man ut med.

Och det är f*****n ta mig typiskt att nu när Donkeyman skall vara i Ö-vikstrakten en hel vinter och har investerat 10 lakan i ett säsongkort så går laget sämre än någonsin. För 2 1/2 år sedan blev de Svenska Mästare och nu ligger man tryggt förankrade sist i Elitserietabellen.

Medan Donkeyman går på match efter match som en trogen tennsoldat. Med sitt säsongkort till nästan 10 lakan i högsta hugg. Och sopar ned ett gäng med pilsner, korvar och annat som bidrar till klubbens ekonomi. Var gång.

Men som sagt: Donkeyman har rutin av att ligga sist. Och vi är långt från det stadium när sista halmstrået är här. När de mest optimistiska supporterna vet att om vi vinner de två sista matcherna med 7-0 samtidigt som de tre lagen ovanför oss på tabellen förlorar sina matcher så klarar vi oss.

Donkeyman är inte pessimist. Ännu. Som Donkeyman ser saken så spelar laget i grunden helt ok. Men man gör inte mål. Och lagets två stora målgörare är långtidsskadade. Samtidigt har man inte någon stor målvakt. Men man har inte heller något såll. Man har en helt genomsnittslig elitseriekeeper som kan bli stor. Det är inte keepers fel att laget ligger där det ligger.

Det hade varit mycket värre om laget hade blivit utspelade i match efter match. Men så är det inte. Man är med. Man för ofta matcherna. Men utan att omsättta spelet i mål vinner man inte. Problemet ligger framåt.

Å andra sidan är det fortfarande 36 matcher kvar. Och tabellsituationen är inte sämre än att OM laget vinner de interna mötena med Timrå och Rögle samtidigt som man i övrigt tar lika många pinnar som de gör så kommer man före dem i tabellen. Och om man vinner de interna mötena med SSK och Brynäs samtidigt som man tar ett par pinnar mer än dem i övrigt så är man även före dem. Och då är det slutspel.

36 matcher ger en potential på 108 poäng. Med andra ord - det behövs inte den helt stora uppryckningen för att klättra ganska långt i tabellen. Donkeyman tror och hoppas att så kommer att ske.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Läs också vad Donkeyman tycker om Sport på www.bandyoten.blogspot.com

No comments:

Post a Comment