Tuesday 24 November 2009

MoDo - Linköping

Swebank Arena, Ö-vik, Tisdag 24.Nov 2009
MoDo Hockey - Linköping HC 3 - 3
(On Site i Arenan)

Kämpade som f*****n 3, Utnyttjade chanserna 3

Efter några matcher med Foppa - effekt så satt sagde potentat på läktaren. Men effekten fortsatte. Laget kämpade, jobbade, slet och gjorde allt för poängen. Och belönades i slutändan med 1 pinne.

Det är inte något tvivel om att LHC i grunden är ett bättre lag. Just nu. Och skillnaden mellan bättre lag och de andra är att de bättre vinner sina poäng på att vara effektiva och göra mål när chansen bjuds. Samtidigt som man håller tätt bakåt. Det är därför som matcher mellan de lite sämre lagen och de bästa ofta får karaktären av att det lite sämre laget efteråt sitter och undrar varför man inte vann. Trots att man skapade så många chanser.

Donkeyman har hela tiden haft god sans för tränare Horawa. Och har det fortfarande. Han är en bra matchcoach som hela tiden kommer med förnuftiga förändringar. Och i kväll mötte han LHC med bara tre kedjor. Som var nykomponerade eftersom "Foppa" satt på läktaren med sjukdom.

I kväll hade MoDo alla chanser att vinna. Men LHC visade varför man ligger högre på tabellen. Man försvarade sig effektivt. Och när man hade några lite bättre perioder så gjorde man mål. En match med motsvarande utveckling där motståndaren hetat SSK, Rögle, Timrå eller något liknande hade slutat med hemmaseger. Utan tvivel.

Sedan kan man också trösta sig med att ett bottenlag som vill klättra i tabellen behöver vinna mot de andra lagen som också ligger i botten. Det är de poängen som ger effekt. Medan poäng mot topplagen är mer att se som en bonus. Alltså har man i kväll fått en bonuspoäng. Samtidigt minskade MoDo avståndet till SSK, Frölunda, Luleå och Djurgårn medan avståndet till Brynäs och Rögle ökade.

Men nu kommer två riktiga "sexpinnarsmatcher" som MoDo inte har råd att förlora. På Torsdag mot SSK borta och på Lördag mot Rögle hemma. Och redan på torsdag kan vi passera upp över kvalseriestrecket. Och sex pinnar på de här två matcherna gör underverk i tabellen. Men det är sannerligen inte bara att gå ut och visa sig för att vinna dem. Frågan är om inte "Foppa" satt på läktaren i kväll just för att spara sig till de här två viktiga matcherna.

Så ryktas det att både Sundström och Näslund skall göra debut på lördag mot Rögle. Om så är fallet kan det bli en riktigt minnesvärd lördag. Donkeyman skall i vart fall vara där.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments:

Post a Comment