Tuesday 10 November 2009

MODO - Djurgården

Swebank Arena, Ö-vik, Tisdagen 10.Nov 2009
MODO Hockey - Djurgårdens IF 2 - 2
(On site)

Kan inte göra mål 2, Kan göra mål 2

Det här var en helt annan match än vad MODO tidigare presterat. I två perioder körde man totalt över Djurgårn. Ett lag med normal målbegåvning hade haft si så där 5 - 0. Eller ännu mera. Men MODO är totalt vaccinerade mot att göra mål. Man utnyttjar helt enkelt sina chanser bedrövligt illa.

Och så vaknade bortalaget i tredje. Inte så att de på något sätt dominerade men det blev jämnt spel. Så att de fick några chanser också. Varefter det plötsligt stod 2 - 2.

Konklusioner
1) MODO gör en mycket bra match. En match som innebär ett jättelikt framsteg mot tidigare den här säsongen och lik förb****** får man bara en poäng.

2) MODO har inte tillräckligt med bra målgörare. Det räcker inte med den lille Norske Zuccarello. Ett par man till måste klara av att regelbundet peta in de puckar som dräller runt motståndarnas mål.

3) MODO har inte någon superkeeper. Laget disponerar tre ok keepers. Men inte någon av dessa har dimensioner som gör honom till en matchvinnare. En sådan hade tagit minst det ena av Djurgårdsmålen.

4) OM MoDo hade disponerat ytterligare ett par målgörare och en toppkeeper så hade den här matchen slutat 6 - 1. Samtidigt är det många matcher tidigare i säsongen som man i grunden borde ha vunnit. Av samma skäl. Men som man inte vann.

Men en sak är säker. Det här laget kommer att börja vinna matcher snart. Och då rinner pinnarna in. Man får inte glömma att det är över 40 matcher kvar att spela.

Donkeyman avslutar med ett citat från den legendariske fotbolltränaren Harry Redknapp:
"You don't get what you deserve. It's not as if we've been smashed. You wonder how you didn't win the game. But that's football".

Det är lika bra att utvidga uttalandet till att gälla hockey.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments:

Post a Comment